Przepis na Kolorowy schabowy Patryka

Składniki potrzebne do przepisu: Kolorowy schabowy Patryka

  • schab bez kości 4 kotlety duże
  • szpinak mogą być mrożone liście 10 dag
  • >kiełbasa podwędzana 10 dag
  • ser żółty 1 plaster duży
  • masło 1 łyżka
  • papryka (czerwona) 1/4 strąka
  • jajko 1 sztuka
  • mąka do obtaczania
  • bułka tarta do panierowania
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa w płynie do smaku
  • tłuszcz do smażenia np olej
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
    Czas przygotowania: 45 min.

     

    jak przyrządzić Kolorowy schabowy Patryka ?

    Schab rozbić posolić, popieprzyć, szpinak rozmrozić podsmażyć na maśle,dodać przyprawę w płynie, podsmażać do wyparowania wody.

    Kiełbasę i paprykę pokroić w słupki, ser podzielić na 4 części, każdy kotlet posmarować szpinakiem i położyć kiełbasę, paprykę, ser obtaczać w mące, jajku i bułce, smażyć na rumiano, podawać z sałatką warzywną.