Przepis na Rolada z łososiem w zielonej otoczce

Składniki potrzebne do przepisu: Rolada z łososiem w zielonej otoczce

  • >wędzony łosoś 15 dkg
  • >szpinak mrożony hortex 45 dkg
  • sól
  • pieprz
  • jajka 4 sztuki
  • gałka muszkatołowa
  • koperek świeży 4 łyżki
  • twaróg 20 dkg
  • jogurt naturalny 2-4 łyżki
  • >skórka otarta z cytryny 1 łyżka
  • masło 2 łyżki
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
    Czas przygotowania: 1 godz.

     

    jak przyrządzić Rolada z łososiem w zielonej otoczce ?

    Szpinak podsmażamy na maśle. Wymieszać z żółtkami i pianą z białek.

    Doprawić gałką, pieprzem i solą. Rozsmarujemy ją na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy to w temp. 200’C przez 15 minut. Studzimy.

    Ser mieszamy z jogurtem, skórką i koperkiem. Doprawiamy solą i sokiem z cytryny. Rozsmarowujemy to na szpinakowym cieście a potem kładziemy rybę.

    Teraz najtrudniejsze – delikatnie zwijamy roladę. Wkładamy ja do lodówki na około 2 godziny.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556