Przepis na Ryba w galarecie

Składniki potrzebne do przepisu: Ryba w galarecie

  • >dorsz mielony mrożony 50 dkg
  • jajko 1 szt
  • cebula 1 sztuka mała
  • >przyprawa do ryb Kamis 1 łyżka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • >żelatyna z bulionem oetker 2-4 łyżki
  • papryka do ozdoby
  • natka pietruszki do ozdoby
  • >bułka pszenna namoczona w mleku 1 szt
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 40min.
    Czas przygotowania: 100 min.

     

    jak przyrządzić Ryba w galarecie ?

    Rybę rozmrażamy i doprawiamy przyprawami. Dobrze wyrabiamy i dodajemy jajko i bułkę. Ponownie wyrabiamy i formujemy wałek. Wkładamy do woreczka do gotowania podwójnie. Wkładamy do gotującej się wody i gotujemy 45-60 minut.

    Gdy ostygnie to kroimy w plastry grubości 1cm i układamy na salaterce, ozdabiając papryką i natką pietruszki.

    Żelatynę rozrabiamy w gorącej wodzie i powoli zalewamy rybę. Odstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556