Przepis na Wielkanocne babeczki

Składniki potrzebne do przepisu: Wielkanocne babeczki

  • >dowolne ciasto na paszteciki wg uznania
  • >kukurydza konserwowa 1/2 puszki
  • jajka 3 sztuki
  • szynka 2 plastry
  • majonez 2-3 łyżki
  • >ogórek konserwowy 1 sztuka
  • por 1 sztuka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
    Czas przygotowania: 60 min.

     

    jak przyrządzić Wielkanocne babeczki ?

    Ciastem wylepiamy foremki do babeczek i pieczemy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Kukurydzę osączamy z zalewy. Szynkę, ogórek i jajka kroimy w kostkę. Pora kroimy w półplasterki. Wszystko razem mieszamy, dodajemy majonez i doprawiamy do smaku. Nakładamy do babeczek i dowolnie dekorujemy.

    Na spód babeczki można włożyć kolorowe jajko albo maleńką niespodziankę. Jeśli niespodzianka nie jest jajkiem zawijamy w folię aluminiową. Jest przy tym fajna zabawa, bo zawartość babeczek jest nieznana.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556