Przepis na Żurek wielkanocny

Składniki potrzebne do przepisu: Żurek wielkanocny

  • włoszczyzna 250 g
  • śmietana 200 ml
  • >biała kiełbasa 150 g
  • mąka pszenna 20 g
  • >ząbek czosnku 1 sztuka
  • sól
  • pieprz
  • >zakwas
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
    Czas przygotowania: 45 min.

     

    jak przyrządzić Żurek wielkanocny ?

    Z oczyszczonej włoszczyzny, 1,5 l wody oraz białej kiełbasy ugotować wywar i przecedzić. Wlać zakwas, zaciągnąć mąką oraz śmietaną. Dodać przyprawy, roztarty czosnek i włożyć pokrojoną kiełbasę. Można dodać ugotowane na twardo jajko.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556