Przepis na Bigos na szybko

Składniki potrzebne do przepisu: Bigos na szybko

  • kapusta kiszona 2 kg
  • suszone grzyby 3/4 szklanki
  • >dowolne mięso wieprzowe 50-60 dag
  • wędlina 50-60 dag
  • cebula 1 sztuka
  • olej 1 łyżka
  • mąka 2 łyżki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 40min.
    Czas przygotowania: 100 min.

     

    jak przyrządzić Bigos na szybko ?

    Kapustę wypłukać i postawić do gotowania.Mięso umyć pokroić w kostkę dodać do kapusty. Grzyby sparzyć,umyć, obgotować i dodać do bigosu z częścią wywaru grzybowego.Posolić.Cebulę przesmażyć na oleju , dodać kiełbasę, wszystko razem przesmażyć.Oprószyć mąką dobrze wymieszać,dodać do bigosu,doprawić solą i pieprzem.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556