Przepis na Danie jednogarnkowe na ostro

Składniki potrzebne do przepisu: Danie jednogarnkowe na ostro

  • >łopatka wieprzowa 40 dkg
  • >kiełbasa toruńska 30 dkg
  • fasola sucha piękny jaś 40 dkg
  • cebula 1 szt
  • olej 1 łyżka
  • marchew 2 marchewki
  • kapusta 1/4 główki
  • ziemniaki 5 szt
  • czosnek 2 ząbki
  • pomidory 5 szt
  • sok pomidorowy 1/2 litra
  • >ostra papryka
  • >pieprz mielony
  • oregano
  • przyprawa Kucharek
  • majeranek
  • sól ewentualnie
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
    Czas przygotowania: 45 min.

     

    jak przyrządzić Danie jednogarnkowe na ostro ?

    Fasolę umyć, zalać wodą (wody ma być drugie tyle co fasoli) zagotować, przykryć i odstawić na bok, na 20 min.

    Mięso pokroić na kawałki, obsmażyć razem z cebulą, kiełbasą, pokrojoną marchewką, na patelni.

    Wlać do fasoli, dodać przyprawę, gotować aż fasolka będzie prawie miękka.

    Po tym czasie dodać, cienko pokrojoną kapustę, ziemniaki, gotować wszystko 10 min.

    Pod koniec dodać zmiażdżony czosnek, przyprawy, sparzone obrane i pokrojone pomidory, sok pomidorowy, gotować bez przykrycia jeszcze 10 min (danie ma być w miarę gęste)

    Doprawić jeszcze wg własnego smaku, potrawa ma być ostra.

    Smacznego.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556