Przepis na Faszerowane bakłażany

Składniki potrzebne do przepisu: Faszerowane bakłażany

  • bakłażany 8 szt
  • ryż 20 dkg
  • masło roślinne 3 łyżki
  • cebula
  • grzyby suszone 3 dkg
  • mąka 2 łyżki
  • śmietana 3/4 szklanki
  • sól
  • pieprz
  • jajka 3 szt
  • >maggi 1 łyżka
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
    Czas przygotowania: 45 min.

     

    jak przyrządzić Faszerowane bakłażany ?

    Bakłażany obrać ze skóry, podzielić na połowy, wydrążyć i sparzyć wrzątkiem. Ryż ugotować na sypko i ostudzić. Cebulę posiekać i przesmażyć grzyby ugotować i posiekać; dodać do ryżu. Masę doprawić,solą ,pieprzem dodać jajka. Połówki bakłażanów oprószyć mąką i napełnić przygotowanym farszem. Włożyć do naczynia, podlać wywarem z grzybów i dusić do miękkości. Następnie podprawić śmietaną z mąkąi maggi.

    Smacznego.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556