Przepis na Flaczki warzywne z szybkowaru

Składniki potrzebne do przepisu: Flaczki warzywne z szybkowaru

  • marchew 5 szt
  • seler 1/2 szt
  • por 1 szt
  • pietruszka 4 szt
  • cebula 1 szt
  • masło 1 czubata łyżka
  • mąka 1 czubata łyżka
  • majeranek
  • imbir
  • gałka muszkatołowa
  • sól
  • pieprz
  • >papryka w proszku
  • naleśniki smażone 4 szt
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
    Czas przygotowania: 45 min.

     

    jak przyrządzić Flaczki warzywne z szybkowaru ?

    Wszystkie warzywa po oczyszczeniu pokroić w paseczki, zalać w szybkowarze wrzątkiem, włożyć połowę masła. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 12 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru zagotować ze zrobioną z pozostałego masła i mąki jasną zasmażką. Doprawić do smaku solą i pieprzem, imbirem i papryką. Przed podaniem wymieszać z pokrojonymi w paski naleśnikami.

    Smacznego.

    Uwaga.

    Gdy potrawa ma stanowić danie jednogarnkowe, dla podniesienia wartości białkowej można flaczki te doprawić przed podaniem 30 dag startego sera tylżyckiego.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556