Składniki potrzebne do przepisu: Papryki z ryżowo-mięsnym farszem
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 10min.
Czas przygotowania: 15 min.
Czas gotowania: 15 min.
Czas pieczenia: 40 min.
jak przyrządzić Papryki z ryżowo-mięsnym farszem ?
Zaczynamy od ugotowania ryżu i podsmażania posiekanej cebuli z mięsem mielonym.
Gdy mięso nie będzie już surowe dodajemy koncentrat pomidorowy. Do mięsa dodajemy ryż, posiekaną natkę i doprawiamy solą i pieprzem.
Wszystko mieszamy i takim farszem napełniamy papryki, z których ścięte zostały wierzchy i usunięte pestki.
Na dno naczynia żaroodpornego, w którym będziemy piekli papryki, wlewamy szklankę wody i rozpuszczamy kostkę rosołową.
Wkładamy do tego papryki i pieczemy 40 minut w 180 stopniach.