Składniki potrzebne do przepisu: Placek po zbójnicku
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 60 min.
jak przyrządzić Placek po zbójnicku ?
Sos: mięso pokrój w plastry, następnie w małą kostkę. Cebulę pokrój w piórka i posiekaj czosnek, a następnie podsmaż wszystko na oleju. Kiedy cebula się zeszkli, dorzuć mięso i smaż wszystko przez około 5 minut. Potem przełóż mięso do garnka i dolej przecier pomidorowy. Całość duś na małym ogniu, aż mięso zmięknie. Kiedy mięso będzie miękkie, dodaj pokrajaną w paseczki paprykę, ogórki pokrojone w talarki, przyprawę chilli oraz sos sojowy. Dopraw do smaku pieprzem i solą. Wyłóż na połowę placka sos, złóż i podawaj gorące.