Przepis na Placek po zbójnicku

Składniki potrzebne do przepisu: Placek po zbójnicku

  • wołowina 50 dag
  • papryka czerwona 2 szt.
  • ogórki kiszone 3 szt.
  • cebula 3 szt.
  • czosnek 3 ząbki
  • sos sojowy 3 łyżeczki
  • olej 4 łyżki
  • chili 1 szczypta
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta
  • przecier pomidorowy 400 ml
  • >placki ziemniaczane duże 6 szt.
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
    Czas przygotowania: 60 min.

     

    jak przyrządzić Placek po zbójnicku ?

    Sos: mięso pokrój w plastry, następnie w małą kostkę. Cebulę pokrój w piórka i posiekaj czosnek, a następnie podsmaż wszystko na oleju. Kiedy cebula się zeszkli, dorzuć mięso i smaż wszystko przez około 5 minut. Potem przełóż mięso do garnka i dolej przecier pomidorowy. Całość duś na małym ogniu, aż mięso zmięknie. Kiedy mięso będzie miękkie, dodaj pokrajaną w paseczki paprykę, ogórki pokrojone w talarki, przyprawę chilli oraz sos sojowy. Dopraw do smaku pieprzem i solą. Wyłóż na połowę placka sos, złóż i podawaj gorące.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556