Przepis na Seler duszony

Składniki potrzebne do przepisu: Seler duszony

  • seler naciowy 1 kg
  • oliwa 2 łyżki
  • bulion 1 szklanka
  • masło 2 łyżki
  • śmietana 1/2 szklanki
  • >sól i pieprz do smaku
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 40min.
    Czas przygotowania: 40 min.

     

    jak przyrządzić Seler duszony ?

    Ogonki selerów – po usunięciu liści opłukać, pokroić w kawałki długości około 1 cm, liście posiekać.

    Do rondla wlać oliwę, włożyć kawałki selera, podlać rosołem, dusić do miękkości. Po odparowaniu rosołu dodać śmietanę, przyprawić selery solą i pieprzem.

    Włożyć na salaterki, polać stopionym masłem, posypać siekanymi listkami.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556