Przepis na Naleśniki szpinakowe

Składniki potrzebne do przepisu: Naleśniki szpinakowe

  • naleśniki 6 szt
  • ser biały 1 opakowanie małe
  • >szpinak mrożony 3/4 opakowania
  • pieprz ziołowy 1 szczypta
  • śmietana 18% 1/2 kubeczka
  • cebula 1 szt
  • ser żółty 20 dag
  • tłuszcz do smażenia
  • >vegeta
  • czosnek 2 ząbki
  • masło 2 łyżeczki
  • jajka 2 szt
  • bułka tarta do panierki
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
    Czas przygotowania: 45 min.

     

    jak przyrządzić Naleśniki szpinakowe ?

    Szpinak smażymy na maśle, kiedy się rozmrozi, dodać jajko i śmietanę, doprawić octem, wegetą i zagotować. Na koniec dodać czosnek i odstawić z ognia. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle tak by się zarumieniła. Ser mieszamy z pieprzem i wysmażoną cebulą. Przyprawiamy wegetą. Do szpinaku dodajemy ser i dokładnie mieszamy. Każdy naleśnik wykładamy sporą ilością farszu i posypujemy startym serem, również sporo. Zawijamy naleśniki i panierujemy w jajku i w tartej bułce, smażymy na rozgrzanym tłuszczu, aż naleśniki będą miały złoty kolor!

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22553