Przepis na Pierogi ruskie na święta

Składniki potrzebne do przepisu: Pierogi ruskie na święta

  • ziemniaki 1/2 kg
  • ser biały 20-30 dkg
  • cebula 1 szt
  • sól
  • pieprz
  • pieprz ziołowy
  • tłuszcz do smażenia

Czas przygotowania przepisu:

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 30min.
Czas przygotowania: 90 min.

jak przyrządzić Pierogi ruskie na święta ?

Przygotować ciasto z przepisu podstawowego.

Ziemniaki ugotować i ugnieść. Ser pokruszyć lub zemleć – dodać do ziemniaków. Cebulę pokroić, usmażyć na tłuszczu. Połączyć z farszem, doprawić solą, pieprzem czarnym i ziołowym oraz miętą.

Z ciasta wycinać szklanką krążki, napełniać farszem i formować pierogi.

Gotować we wrzącej, osolonej wodzie z dodatkiem oleju.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556