Składniki potrzebne do przepisu: Pikantny Quiche
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 2 godz.
jak przyrządzić Pikantny Quiche ?
Oliwki osączyć, drobno posiekać.
Z mąki, masła, 1/2 łyżeczki soli i 1 jajka zagnieść ciasto.
Dodać oliwki, a następnie ciasto zawinąć w folie i włożyć do lodówki na 30 minut.
Ciasto rozwałkować i wylepić nim formę do tarty o średnicy 26 cm.
Następnie przykryć pergaminem i wsypać na papier około 2 szklanek suszonego grochu lub fasoli.
Włożyć do piekarnika nagrzanego do 175 st.C na 20 minut.
Wyjąć, usunąć pergamin i groch.
Większe pomidory pokroić na połówki, starty parmezan wymieszać z twarogiem i kasza manna.
Jajka ubić na kremową masę dodać do masy twarogowej i starannie wymieszać.
Dodać pomidory – całe i koktajlowe, przyprawić.
Podpieczone ciasto posypać bułką tartą.
Zalać masą twarogowo-pomidorową.
Piec w piekarniku nagrzanym do 175 st C 40 minut.
Upieczony quiche pokroić na porcje.