Przepis na Selery al Sangue

Składniki potrzebne do przepisu: Selery al Sangue

  • oliwa z oliwek 4 łyżki
  • cebula 1
  • czosnek 3 ząbki
  • pomidory koktajlowe 50 dag
  • sól
  • pieprz
  • seler naciowy 1 kg
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
    Czas przygotowania: 1 dni

     

    jak przyrządzić Selery al Sangue ?

    Oliwę rozgrzej na patelni. Cebulę pokrój w krążki i wrzuć na patelnię z rozgniecionym czosnkiem. Podsmaż przez minutę. Dodaj pomidory, popieprzone i posolone. Ciągle mieszaj. Seler oskrob i pokrój na kawałki grubości 2-3 cm. Gotuj osolonej wodzie, ale tak żeby były lekko twarde. Ułóż na talerz, polej obficie sosem i natychmiast podawaj.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556