Przepis na Tofu z kiełkami

Składniki potrzebne do przepisu: Tofu z kiełkami

  • >tofu 300 gr
  • imbir kawałek
  • >ziarna sezamu 2 łyżki
  • sos sojowy jasny 4 łyżki
  • cukier 1 łyżeczka
  • szczypiorek 1 łyżka
  • >kiełki fasoli mung 10 gr
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 50min.
    Czas przygotowania: 50 min.

     

    jak przyrządzić Tofu z kiełkami ?

    Sezam prażymy na patelni na jasnozłoty kolor. Gdy ostygnie, 1 łyżkę ziaren rozcieramy w moździerzu. Tofu kroimy w kostkę, imbir obieramy, ścieramy na tarce. Sos sojowy i cukier podgrzewamy na małym ogniu, mieszamy, aż cukier się rozpuści. Dodajemy do tego imbir i tofu, dusimy na małym ogniu 5 minut. Wrzucamy roztarte ziarna sezamu i mieszamy. Przekładamy na talerz, posypujemy szczypiorkiem, kiełkami i resztą sezamu.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556