Jak przygotować Barszcz czerwony z kuleczkami mięsnymi?

Przepis: Barszcz czerwony z kuleczkami mięsnymi

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 40min.
Czas przygotowania: 40 min.
Czas gotowania: 60 min.

Jak przygotowaćBarszcz czerwony z kuleczkami mięsnymi ?

Buraki umyć, obrać, pokroić na mniejsze kawałki.

Pora dobrze umyć, marchewkę, pietruszkę, selera, obrać.

Buraki zalać 1,2 litrą wody i gotować godzinę.

Do buraków włożyć warzywa. Do mięsa mielonego dodać jajko, bułkę tartą, ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę.

Wymieszać mięso dokładnie, doprawić do smaku solą oraz pieprzem, jeszcze raz wymieszać. Formować malutkie kuleczki, smażyć na rozgrzanym oleju.

Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej do smaku wodzie.

Warzywa wyjąć z barszczu, dodać liść laurowy, ziele angielskie, gotować 15 minut. Pod koniec gotowania dodać 2 ząbki czosnku.

Barszcz doprawić do smaku solą oraz pieprzem, dodać ocet.

Jeszcze chwilę gotować. Następnie śmietanę rozprowadzić w barszczu. Część buraków drobno pokroić.

Podajemy barszcz z ziemniakami, pokrojonymi buraczkami oraz kuleczkami mięsnymi.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553