Jak przygotować Barszcz z fasolą Jaś?

Przepis: Barszcz z fasolą Jaś

Ile porcji: 8

Łączny czas przyrzadzenia: 4godz. 15min.
Czas przygotowania: 4 godz.
Czas gotowania: 15 min.

Jak przygotowaćBarszcz z fasolą Jaś ?

Fasolę oczyścić, zalać wodą, zagotować i odstawić na około 4 godziny. Następnie osączyć w tej samej wodzie ugotować wywar. Śmietanę dodać do wywaru wraz z dokładnie wymieszaną mąką i zakwasem buraczanym. Grzyby namoczyć i pokroić w paski. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać do zupy wraz z fasolą i grzybami. Gotować ok 15 minut pod przykryceim na wolnym ogniu. Doprawić solą, kminkiem i pieprzem do smaku.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556