Jak przygotować Barszcz ze śmietaną?

Przepis: Barszcz ze śmietaną

Ile porcji: 8

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Jak przygotowaćBarszcz ze śmietaną ?

Umyć starannie mięso w zimnej wodzie.

Włożyć do garnka.

Gotować przez 1,5 godziny w osolonej wodzie na małym ogniu.

Usuwać powstającą w trakcie gotowania pianę.

Czerwone buraki obrać lub dokładnie wyszorować szczoteczką pod bieżącą wodą.

Połowę zetrzeć na grubej tarce, resztę pokroić w kostkę.

Podzielić kapustę na połowę, wyciąć z obydwu części twardy głąb, resztę pokroić na małe kawałki.

Dobrze oczyścić i umyć włoszczyznę, wszystkie warzywa pokroić w kostkę.

Obrać cebule i ziemniaki, również pokroić w kostkę.

Starte buraki wrzucić do wywaru po 30 minutach gotowania.

Resztę przygotowanych warzyw dodać po kolejnych 30 minutach gotowania.

Barszcz doprawić do smaku kminkiem.

Wyjąć mięso z zupy, pokroić w kostkę.

Ponownie wrzucić do barszczu.

Całość doprawić do smaku octem, solą oraz pieprzem z młynka.

Opłukać koperek, osuszyć na ściereczce, drobno posiekać.

Przelać gotową zupę do talerzy.

Przed podaniem udekorować każdą porcję kleksem śmietany i posypać koperkiem.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553