Jak przygotować Delikatna zupa ziemniaczana z serkami topionymi?

Przepis: Delikatna zupa ziemniaczana z serkami topionymi

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 40min.
Czas przygotowania: 55 min.
Czas gotowania: 35 min.
Czas smażenia: 10 min.

Jak przygotowaćDelikatna zupa ziemniaczana z serkami topionymi ?

Obrane ziemniaki i włoszczyznę kroimy w kostkę. Pokrojoną drobno cebulę podduszamy na rozgrzanym maśle, łączymy z warzywami, zalewamy gorącym rosołem, dodajemy liście laurowe, sól, pieprz i na wolnym ogniu dusimy przez 30 minut. Z zupy wyjmujemy listki laurowe i 5 łyżek pokrojonych warzyw. Resztę za pomocą blendera miksujemy na gładką masę. Dodajemy serek topiony, ponownie doprawiamy, dokładamy odłożone warzywa i delikatnie gotujemy. Pokrojony na szerokie paski boczek smażymy na chrupiąco na maśle. Zupę przelewamy na talerze, dekorujemy paskami boczku i posiekaną natką pietruszki.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553