Jak przygotować Fasolka z pulpetami?

Przepis: Fasolka z pulpetami

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 40min.
Czas przygotowania: 30 min.
Czas gotowania: 60 min.
Czas smażenia: 10 min.

Jak przygotowaćFasolka z pulpetami ?

Fasolę najlepiej namoczyć na noc.

Następnie zagotować. Dodać wegetę, listki i ziele angielskie.

Cebulę i wędlinę pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju.

Wrzucić i gotować wszystko do miękkości.

W między czasie z mięsa mielonego zrobić pulpeciki, obtoczyć w mące i wrzucić do gotującej się fasolki.

Na koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy, pokrojonego w kostkę i lekko podsmażonego pomidora.

Doprawić do smaku, dodać majeranek.

Podawać z pieczywem.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553