Jak przygotować Flaki wołowe?

Przepis: Flaki wołowe

Ile porcji: 10

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 2 godz.

Jak przygotowaćFlaki wołowe ?

Flaki obgotować i odcedzić, następnie zalać zimną wodą

dodać marchew, oczko wołowe, kurę rosołową gotować ok.1,5 godz. Pół godziny przed końcem gotowania dodać przyprawę do flaków.

Gdy mięso jest miękkie wyjąć i pokroić w paseczki, dodać do flaków.

Marchewki pokroić w kostkę, dodać do flaków.

Z masła i mąki zrobić zasmażkę, rozprowadzić ją chłodnym wywarem, połączyć z flakami do smaku dodać gałkę, imbir, paprykę, pieprz i sól a na końcu majeranek, zagotować.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556