Jak przygotować Kapuśniaczek z szynką i pieczarkami?

Przepis: Kapuśniaczek z szynką i pieczarkami

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 20min.
Czas przygotowania: 20 min.
Czas gotowania: 50 min.
Czas smażenia: 10 min.

Jak przygotowaćKapuśniaczek z szynką i pieczarkami ?

Kapustę poszatkować, marchew pokroić w kostkę, dodać listek laurowy, ziele angielskie i gotować na wolnym ogniu.

Następnie szynkę pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i razem podsmażyć. Wrzucić do kapusty.

Na tym samym tłuszczu podsmażyć pokrojone pieczarki i dodać także do gotującej się kapusty.

Na koniec dodać pokrojone w kostkę pomidory, przyprawić do smaku i podgotować jeszcze aż pomidory się rozpadną.

Można zaprawić mąką ale nie koniecznie.

Podawać z ziemniakami lub pieczywem, posypane koperkiem.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556