Jak przygotować Kapuśniak z buraczkami?

Przepis: Kapuśniak z buraczkami

Ile porcji: 3

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 5min.
Czas przygotowania: 30 min.
Czas gotowania: 30 min.
Czas smażenia: 5 min.

Jak przygotowaćKapuśniak z buraczkami ?

Cebulę obieramy, kroimy w małą kostkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju w garnku, dodajemy posiekany drobno czosnek i jeszcze chwilę smażymy.

Następnie do garnka dodajemy drobno poszatkowaną kapustę, obraną i pokrojoną w plasterki marchewkę i całość dusimy pod przykryciem przez około 3 minuty. Do garnka wlewamy gorący rosół, dodajemy obranego i pokrojonego w kostkę ziemniaka, przyprawy tj. ziele angielskie, liść laurowy i gotujemy na niewielkim ogniu około 20 minut, aż kapusta i warzywa zmiękną.

Ugotowane i obrane buraki kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy do garnka wraz z przecierem pomidorowym. Gotujemy jeszcze 5 minut.

Do zupy dodajemy pokrojone w plasterki ogórki konserwowe.

Doprawiamy na koniec do smaku solą i pieprzem.

Zupę podajemy na gorąco z chlebem i śmietaną.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553