Przepis: Barszcz ukraiński
Ile porcji: 5
Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 39min.
Czas przygotowania: 35 min.
Czas gotowania: 2 godz.
Czas smażenia: 4 min.
Jak przyrządzić Barszcz ukraiński?
1. Porcję rosołowa płukamy a następnie gotujemy z wodą, listkiem, zielem i kiszoną kapustą.
2. Marchewkę i pietruszkę obieramy i ścieramy na dużej tarce i dodajemy do zupy.
3. Gdy wszystkie składniki z punktu 1 i 2 są miękkie dodajemy zasmażkę: cebulkę smażymy na smalcu dodajemy mąkę i chwilkę smażymy, gdy ma rumiany kolor dodajemy ja do zupy.
4. Gdy zupa zagotuje się z zasmażką dodajemy buraka ugotowanego w osobnym naczyniu i startego na dużej tarce. Jak tylko barszcz zacznie się gotować natychmiast trzeba zupę zgasić, aby nie straciła koloru.