Przepis: Kostka z kaszy manny
Ile porcji: 10
Łączny czas przyrzadzenia: 25min.
Czas przygotowania: 10 min.
Czas gotowania: 10 min.
Czas smażenia: 5 min.
Jak przyrządzić Kostka z kaszy manny?
Mannę zalać letnią wodą (szklanką), wymieszać i pozostawić na około 30 minut do napęcznienia. 3 szklanki wody zagotować z tłuszczem i solą. Dodać mannę i mieszając gotować na wolnym ogniu przez 10 minut. Następnie naczynie nakryć i odłożyć w chłodne miejsce na około 30 minut. Do ugotowanej kaszy dodać posiekaną nać pietruszki i starannie wymieszać. Kaszę włożyć na silnie rozgrzaną patelnię z olejem. Usmażyć coś a’la omlet. Pod koniec smażenia przykryć pokrywką. Wyłożyć na deskę i pokroić w kostkę.