Jak przyrządzić Krem z kalarepki?

Przepis: Krem z kalarepki

Ile porcji: 5

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Jak przyrządzić Krem z kalarepki?

Pory i cebulę obieramy, kroimy w plasterki i szklimy na maśle. Jedną kalarepkę odkładamy, pozostałe obieramy, kroimy w cienkie półplastreki i razem z obranym i pokrojonym ziemniakiem dodajemy do cebuli i pora.

Smażymy 5 minut, mieszając. Przekładamy do garnka i zalewamy bulionem i gotujemy.

Lekko studzimy i miksujemy, mieszamy z mlekiem i śmietanką, zagotowujemy.

Doprawiamy gałką muszkatołową, solą i pieprzem.

Marchewki i odłożoną kalarepkę obieramy i kroimy w słupki, blanszujemy i odcedzamy. Nakładamy do miseczki po porcji marchewki i kalarepki.

Krem nalewamy do miseczek i posypujemy szczypiorkiem.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556