Jak przyrządzić Najlepsza zupa grzybowa?

Przepis: Najlepsza zupa grzybowa

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 15min.
Czas przygotowania: 75 min.

Jak przyrządzić Najlepsza zupa grzybowa?

Grzyby zalej wodą, odstaw na noc. Oczyść włoszczyznę, zalej wodą, posól, dodaj ziarenka pieprzu, ugotuj wywar. Gotowy wywar przecedź. Cebulę posiekaj, zeszklij na oleju, dodaj grzyby, zalej wywarem i pod przykryciem ugotuj do miękkości. W tym czasie do mąki wbij jajka, dolej mleko, dodaj szczyptę soli i utrzyj na gładką masę. Zagotuj wodę z solą i dodatkiem tłuszczu. Na wrzątek cienkim strumieniem wlewaj ciasto, zamieszaj, chwilę pogotuj i odcedź. Z zupy wyjmij grzyby, pokrój w paseczki. Do talerzy włóż po porcji lanych kluseczek i grzybów, zalej zupą. Ugotuj śmietanowym kleksem.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556