Przepis: Nietypowa zupa ogórkowa
Ile porcji: 6
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Jak przyrządzić Nietypowa zupa ogórkowa?
1.Mięso umyć, pokroić w kostkę, zalać wodą, posolić i dodać kostki rosołowe, liść laurowy, pieprz oraz liście selera. Gotować pod przykryciem, na wolnym ogniu przez 15 minut.
2.Marchew, pietruszkę oraz ziemniaki obrać i opłukać. Następnie pietruszkę zetrzeć na tarce jarzynowej, marchewkę pokroić w drobną kosteczkę, a ziemniaki pokroić jak na frytki.
3.Tak przygotowane warzywa włożyć do rosołu i ugotować.
4.Ogórki, razem ze skórką, pokroić w cienkie plasterki, dodać do zupy i wszystko razem gotować 30 minut.
5.Zupę zestawić z ognia. Śmietanę rozmieszać i bardzo energicznie mieszając, powoli wlewać do zupy. Na koniec zupę ponownie podgrzać i zagotować.