Jak przyrządzić Rosół częstochowski?

Przepis: Rosół częstochowski

Ile porcji: 11

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 2 godz.

Jak przyrządzić Rosół częstochowski?

Cebulę drobno poszatkować i zeszklić. Włoszczyznę zetrzeć na tarku, zeszklić z cebulą. Podlać łyżka wody i dusić na małym ogniu do miękkości. Kurczaka włożyć do jarzynek i zalać 7 szklankami wody. , dodać ziele i gotować na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie. Przecedzić wywar. Ser wymieszać z przesiana mąką, bułką tartą, połową zieleniny i żółtkami oraz gałką. Białka ubić na sztywno i delikatnie wymieszać z masą serową. Formować małe kuleczki. Rosół zagotować z łyżką vegety. Doprawić do smaku. Wrzucić serowe kuleczki. Kiedy wypłyną na wierzch to już są ugotowane. Przed podaniem posypać zieleniną.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556