Jak przyrządzić Rosół na przeziębienia?

Przepis: Rosół na przeziębienia

Ile porcji: 5

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Jak przyrządzić Rosół na przeziębienia?

Dokładnie umytego kurczaka wkładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy razem z solą i pieprzem, do miękkości. Następnie dodajemy oczyszczone, obrane i pokrojone na pół warzywa i upaloną cebulę. Następnie dodajemy całe ząbki czosnku i dalej gotujemy. Na końcu możemy jeszcze doprawić solą i przyprawą curry. Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Rosół podajemy z ugotowanym makaronem i dużą ilością posiekanej natki pietruszki. U mnie na zdjęciu w słoiczku, gdy ktoś był chory, gotowy rosołek czekał podzielony na porcje 🙂

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556