Jak przyrządzić Rosół z bażanta?

Przepis: Rosół z bażanta

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 40min.
Czas przygotowania: 20 min.
Czas gotowania: 80 min.

Jak przyrządzić Rosół z bażanta?

Marchewkę, pietruszkę, seler, cebulę obrać.

Bażanta umyć, podzielić na 4 części.

Zalać zimną wodą, zagotować, zebrać „szumowiny”. Dodać marchewkę, pietruszkę, seler, cebulę, pieprz, jałowiec, goździki, gotować na wolnym ogniu bez przykrycia ok. 80 minut. Doprawić rosół do smaku solą.

Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu.

Natkę pietruszki umyć, posiekać.

Rosół podać z makaronem, posypać natką pietruszki.

Mięso obrać od kości, można zrobić potrawkę.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556