Przepis: Zupa gulaszowa na wesele
Ile porcji: 5
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Czas gotowania: 60 min.
Jak przyrządzić Zupa gulaszowa na wesele?
Mięso umyć pokroić w kostkę i obsmażyć na patelni, dodać cebulę pokrojoną w dużą kostkę, oprószyć mąką, dodać koncentrat pomidorowy chwilę poddusić i przełożyć do garnka. Wlać gorącą wodę w takiej ilości by przykryć mięso ok. 2 ltr- dusić. W tym czasie sparzyć pomidory, obrać ze skórki, grubo pokroić, włożyć do garnka. Paprykę oczyścić, pokroić w dużą kostkę również dołożyć do zupy. 3 małe ziemniaczki obrać i pokroić jak małe frytki, włożyć do zupy i gotować aż mięso będzie miękkie. Na koniec dodać posiekaną kapustę kiszoną – zagotować i dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Zupę doprawiamy przyprawami – musi mieć ostry wyrazizty smak i nie może być rzadka. Gdyby pierwszy raz wyszła zbyt rzadka nalezy ją zagęścić mąką.