Przepis: Zupa kapuśniak na żeberkach z fasolką
Ile porcji: 6
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Jak przyrządzić Zupa kapuśniak na żeberkach z fasolką?
Fasolę umyć, zalać wodą, zagotować, odstawić na 20 min. Żeberka umyć, pokroić, dodać pokrojonego pora, cebulę, starte warzywa, zagotować zszumować, dodać przyprawy i zmiażdżony czosnek, gotować około 20 min. Do wywaru dodać odsączoną fasolę, obrane i pokrojone ziemniaki, gotować aż ziemniaki będą miękkie. Pod koniec dodać posiekaną kiszoną kapustę, i jeszcze chwilę pogotować. Masło roztopić na patelni, dodać mąkę, mieszając zrobić zasmażkę, wlać do gotującej zupy i jeszcze chwilkę gotować, posypać posiekaną natką z pietruszki. Smacznego.