Przepis: Zupa ziemniaczana babci
Ile porcji: 6
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 20 min.
Czas gotowania: 40 min.
Jak przyrządzić Zupa ziemniaczana babci?
Do 3 szklanek wody z dodatkiem przypraw i smalcu wrzucamy drobno posiekaną marchew i pietruszkę i gotujemy przez 10 min, następnie dodajemy pokrojone w drobną kostkę ziemniaki. Gotujemy do miękkości. Na oleju podsmażamy posiekaną cebulę, gdy się zeszkli, dodajemy pokrojone w niewielką kostkę mięso, smażymy razem przez 3 min, podlewamy 3 szklankami wody, gotujemy na niewielkim ogniu, aż mięso będzie miękkie. Łączymy z ugotowanymi ziemniakami, doprawiamy do smaku, dodajemy koncentrat i przez chwilę gotujemy, by smaki się połączyły. Zupę podajemy gorącą, posypaną zieleniną.