Przepis na Bagienna zupa

Składniki potrzebne do przepisu: Bagienna zupa

  • groszek mrożony 3 kubki
  • dymka zielona część 1 szt
  • >bulion warzywny 1 litr
  • >feta 1/2 opakowania
  • >groszek ptysiowy wg uznania na talerz
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 25min.
    Czas przygotowania: 10 min.
    Czas gotowania: 15 min.

     

    jak przyrządzić Bagienna zupa ?

    Groszek i dymkę – tylko tę część zieloną – gotuję w bulionie. Odstawiam, wyrzucam cebulę a groszek z bulionem wkładam do miksera i miksuje wszystko razem aż będzie gładka zupa. Ja dzisiaj dodałam fety (połowę z tej połowy opakowania) i zmiksowałam to razem. Doprawiłam pieprzem i solą, natomiast resztę fety pokroiłam w kosteczkę i podałam na talerz razem z groszkiem ptysiowym. Zupa jest jadowicie niesamowicie zielona i bardzo szybko się ją robi.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556