Przepis na Chłodnik z jabłek i kabaczka

Chłodnik z jabłek i kabaczka

Ile porcji: 8

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 15min.
Czas przygotowania: 15 min.
Czas gotowania: 2 godz.

Jak przyrządzić Chłodnik z jabłek i kabaczka?

Pół kabaczka odłożyć, resztę obrać i podzielić na niewielkie kawałki. Ziemniaki, jabłka pokroić w kostkę, z połowy cytryny wycisnąć sok. Do bulionu wrzucić ziemniaki, gotować pod przykryciem, dodać kabaczki i jabłka, gotować razem 10 minut. Zdjąć z ognia, przestudzić, zmiksować na gładki krem. Wymieszać z jogurtem i sokiem cytrynowym. Doprawić cynamonem. Resztę kabaczka pokroić w cienkie plastry i sparzyć, wraz z natką pietruszki udekorować zupę.