Przepis na Forszmak

Składniki potrzebne do przepisu: Forszmak

  • wędlina 15 dag
  • >kiełbasa cienka 15 dag
  • >liśc laurowy 1 szt
  • ziele angielskie 2 szt
  • pieprz czarny 1 łyżeczka płaska
  • >ziarenka smaku Winiary 3 łyżeczki
  • cebula 0,5 szt
  • olej 3 łyżki
  • mąka 3 łyżki
  • koncentrat pomidorowy 3 łyżki
  • ogórki konserwowe 4 szt
  • papryka czerwona 1 szt
  • pietruszka 1 szt
  • marchewka 3 szt
  • woda 2 litry
  • >kostki rosołowe 4 szt
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
    Czas przygotowania: 1 godz.

     

    jak przyrządzić Forszmak ?

    Marchewki, pietruszkę, cebulę kroimy w kostkę. Paprykę i ogórki w paseczki, kiełbasę i wędlinę w kostkę lub paseczki (wg uznania).

    Do garnka wlewamy 2 l wody, wrzucamy 4 kostki, liść laurowy, ziela angielskie, marchewki i pietruszkę. Gotujemy wywar. Paprykę podsmażamy aż trochę zmięknie, ogórki i wędlinę również, ale wszystko osobno. Gdy wywar się zagotuje, a warzywa będą miękkie, dodajemy do niego podsmażone: paprykę, ogórki kiełbasę i wędlinę. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, przysmażamy cebulę, dodajemy mąkę koncentrat. Tak przygotowana zasmażkę wlewamy do garnka z wywarem. Gotujemy razem, przyprawiamy wg smaku. Jeśli ktoś lubi, można zagęścić. W tym celu należy odlać odrobinę wywaru i wymieszać go z mąką, całość wlać do zupy. Zagotować.Smacznego!

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556