Składniki potrzebne do przepisu: Forszmak
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
jak przyrządzić Forszmak ?
Marchewki, pietruszkę, cebulę kroimy w kostkę. Paprykę i ogórki w paseczki, kiełbasę i wędlinę w kostkę lub paseczki (wg uznania).
Do garnka wlewamy 2 l wody, wrzucamy 4 kostki, liść laurowy, ziela angielskie, marchewki i pietruszkę. Gotujemy wywar. Paprykę podsmażamy aż trochę zmięknie, ogórki i wędlinę również, ale wszystko osobno. Gdy wywar się zagotuje, a warzywa będą miękkie, dodajemy do niego podsmażone: paprykę, ogórki kiełbasę i wędlinę. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, przysmażamy cebulę, dodajemy mąkę koncentrat. Tak przygotowana zasmażkę wlewamy do garnka z wywarem. Gotujemy razem, przyprawiamy wg smaku. Jeśli ktoś lubi, można zagęścić. W tym celu należy odlać odrobinę wywaru i wymieszać go z mąką, całość wlać do zupy. Zagotować.Smacznego!