Przepis na Zalewajka z pulpecikami

Zalewajka z pulpecikami

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 20min.
Czas przygotowania: 20 min.
Czas gotowania: 60 min.

Jak przyrządzić Zalewajka z pulpecikami?

Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, gotować na małym ogniu, dodać listek laurowy, sól, pokrojony czosnek i majeranek. Gotować 15 minut.

Do mięsa dodać jedno jajko, poszatkowaną cebulę, bułkę tartą, przyprawy do smaku i wodę.

Wyrobić na gładką masę i formować pulpety i wrzucać do gotującej się zupy. Zamieszać i gotować ok. 15 minut.

Wlać żurek, śmietanę i chwilę gotować.

Pozostałe jajka ugotować, obrać ze skórki.

Na talerz wylać zupę i dodać jajko, posypać cebulka dymką.