Przepis na Zupa krem z pieczarek

Zupa krem z pieczarek

Ile porcji: 5

Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni

Jak przyrządzić Zupa krem z pieczarek?

Cebulę siekamy, pieczarki kroimy na plasterki. Masło rozpuszczamy w garnku, wrzucamy posiekaną cebulę i smażymy 3-4 minuty, po czym dodajemy pieczarki i sok z cytryny i pod przykryciem dusimy około 4 minuty. Następnie zdejmujemy pokrywkę, wsypujemy mąkę, mieszamy, dusimy wszystko 1 minutę i wlewamy rosół. Zupę przyprawiamy sola, pieprzem i papryką. Kiedy zawrze gotujemy ją jeszcze 12 minut i dodajemy śmietanę. Całość miksujemy. Bułkę kroimy w kostkę, rumienimy na suchej patelni, pod koniec mieszamy z masłem. Grzanki podajemy osobno aby nie rozmiękły się w zupie. Smacznego!!