Przepis na Zupa mocno pomidorowa z klopsikami

Zupa mocno pomidorowa z klopsikami

Ile porcji: 5

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 10min.
Czas przygotowania: 30 min.
Czas gotowania: 40 min.

Jak przyrządzić Zupa mocno pomidorowa z klopsikami?

Pieczarki przetrzeć ściereczką, pokroić w drobną kostkę.

Do mięsa dodać jajko, pokrojone pieczarki, wyrobić dokładnie. Jeśli będzie za rzadkie dodać 1-2 łyżki bułki tartej.

Doprawić do smaku przyprawą do mięsa, czosnkiem, solą oraz pieprzem.

Jeszcze raz wyrobić.

Formować klopsiki, ugotować w osolonej wodzie do smaku.

Do rondelka włożyć pomidory z puszki, wlać ok. 100 ml wody, gotować 20 minut.

Następnie przetrzeć przez sitko.

Do gotującego rosołu dodać przetarte pomidory, koncentrat pomidorowy, gotować 15 minut.

Zupę doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu.

Zupę podawać z makaronem oraz pulpecikami.