Przepis na Zupa z cukinii po włosku

Zupa z cukinii po włosku

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 55min.
Czas przygotowania: 15 min.
Czas gotowania: 30 min.
Czas smażenia: 10 min.

Jak przyrządzić Zupa z cukinii po włosku?

Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle. Marchewkę, seler i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, następnie przełożyć do cebuli i podsmażyć kilka minut.

Do garnka wlewamy bulion warzywno mięsny i dodajemy do niego przesmażone na maśle warzywa, dodajemy również pokrojone ziemniaki w kostkę i cukinię startą na tarce o grubych oczkach (ja nie obieram cukinii).

Gotować, aż warzywa będą miękkie.

Dodać śmietanę i doprawić do smaku solą, pieprzem i bazylią.