Przepis na Zupa ziemniaczana z kapustą włoską jak u mamy

Zupa ziemniaczana z kapustą włoską jak u mamy

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Jak przyrządzić Zupa ziemniaczana z kapustą włoską jak u mamy?

Od kapusty oddzielamy liście, płuczemy i drobno kroimy.

Ziemniaki kroimy w centymetrową kostkę, a cebulę w drobną kostkę.

Pokrojony boczek szklimy na oleju.

Dodajemy cebulę i smażymy, a kiedy cebula zacznie pachnieć, wlewamy 3/4 l wody.

Dodajemy kapustę, ziemniaki oraz przyprawy i zagotowujemy.

Przyprawiamy bulionem mięsnym w proszku, solą, pieprzem i gotujemy 15 min pod przykryciem.

Do zupy dodajemy rozgnieciony ser i dokładnie mieszamy.

Doprawiamy do smaku.