Jak przygotować Aniołek?

Przepis: Aniołek

Ile porcji: 11

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 30 min.
Czas pieczenia: 30 min.

Jak przygotowaćAniołek ?

Jajka, cukier, śmietanę i mąkę ziemniaczaną ubić mikserem. Margarynę posiekać z mąką i amoniakiem i połączyć ze zmiksowaną masą. Z otrzymanego ciasta upiec 4 jednakowe placki. Przeznaczone na krem jajka zmiksować ze śmietaną, mąką i cukrem waniliowym. Mleko zagotować z cukrem i margaryną i mieszając stopniowo dodawać zmiksowane jajka. Chwilę podgotować. Gorącą masą przełożyć placki. Polać polewą lub tężejącą galaretką

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553