Przepis: Batoniki bounty domowy
Ile porcji: 40
Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 2 godz.
Jak przygotowaćBatoniki bounty domowy ?
Masa kokosowa: mleko kokosowe i śmietanę podgrzać następnie
dodać cukier i masło podgrzewać do momentu aż cukier i masło się rozpuszczą po czym dodać wiórki kokosowe i dokładnie wymieszać. Masę wynieść w chłodne miejsce aby ostygła. Kiedy ostygnie wstawić ją jeszcze do lodówki aby stwardniała. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej dodając olej. Z masy formować wałeczki długości 5 cm i średnicy 1,5cm. Wałeczki wstawić do lodówki aby stwardniały następnie oblać je roztopioną gorzką czekoladą i układać na papierze do pieczenia. Kiedy lekko czekolada zastygnie posypać batoniki wiórkami kokosowymi. Batoniki schłodzić w lodówce. Smacznego!! batoniki niczym się nie różnią od tych sklepowych „bounty”.