Jak przygotować Batoniki bounty domowy?

Przepis: Batoniki bounty domowy

Ile porcji: 40

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 2 godz.

Jak przygotowaćBatoniki bounty domowy ?

Masa kokosowa: mleko kokosowe i śmietanę podgrzać następnie

dodać cukier i masło podgrzewać do momentu aż cukier i masło się rozpuszczą po czym dodać wiórki kokosowe i dokładnie wymieszać. Masę wynieść w chłodne miejsce aby ostygła. Kiedy ostygnie wstawić ją jeszcze do lodówki aby stwardniała. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej dodając olej. Z masy formować wałeczki długości 5 cm i średnicy 1,5cm. Wałeczki wstawić do lodówki aby stwardniały następnie oblać je roztopioną gorzką czekoladą i układać na papierze do pieczenia. Kiedy lekko czekolada zastygnie posypać batoniki wiórkami kokosowymi. Batoniki schłodzić w lodówce. Smacznego!! batoniki niczym się nie różnią od tych sklepowych „bounty”.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556