Jak przygotować Bigos staropolski pieczony?

Przepis: Bigos staropolski pieczony

Ile porcji: 11

Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni

Jak przygotowaćBigos staropolski pieczony ?

W gęsiarce układać warstwami – kapusta kiszona potem mięso pokrojone w kostkę, grzybki, kapustę itd. Pamiętać że ostatnią wierzchnią warstwą musi być kapusta. Zalać szklanką wody przykryć i wstawić do piekarnika na 2 godziny w temp. 180 stopni, zostawić na drugi dzień. Drugiego dnia pieczenie powtórzyć ale piec tylko godzinę. Trzeciego dnia pokroić boczek i cebule podsmażyć, dodać do wcześniej pieczonej kapusty razem ze wszystkimi przyprawami, dokładnie wymieszać i wstawić do piekarnika na 1 godzinę. Bigos wychodzi soczysty i kruchy zarazem.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556