Jak przygotować Biszkopt z agrestem?

Przepis: Biszkopt z agrestem

Ile porcji: 11

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Jak przygotowaćBiszkopt z agrestem ?

Oddziel żółtka od białek. Białka ubij z cukrem i delikatnie wymieszaj z żółtkami. Do masy jajecznej dodaj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszaj. Ciasto rozsmaruj na spodzie tortownicy wyłożonej pergaminem. Piecz 30 min w temp. 180 st. Dobrze wystudzony biszkopt przekrój na 2 placki. Agrest osącz. Zagotuj 1 szklankę kompotu. W gorącym płynie rozpuść galaretkę. Gdy zastygnie włóż owoce. Wymieszaj rum z połową szklanki wody. Dodaj 2 łyżki cukru. Jeden biszkopt ułóż na spodzie tortownicy, skrop ponczem. Wylej tężejącą galaretkę z owocami. Przykryj drugim biszkoptowym krążkiem i lekko dociśnij. Wierzch skrop resztą ponczu. Odstaw do zastygnięcia. Gotowe ciasto wyjmij z formy, udekoruj bitą śmietaną i ulubionymi owocami sezonowymi.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556