Przepis: Brzoskwiniowo – serowe deserki
Ile porcji: 15
Łączny czas przyrzadzenia: 3godz. 0min.
Czas przygotowania: 3 godz.
Jak przygotowaćBrzoskwiniowo – serowe deserki ?
Galaretkę rozpuścić we wrzątku i odstawić. Ser zemleć dwukrotnie. Mleko wlać do wysokiego naczynia i wsypać 1/2 opakowania sernika na zimno, ubijać kilka minut na najwyższych obrotach, a następnie przełożyć do sera. Brzoskwinie zmiksować i dać do sera (można dać więcej brzoskwini lub dodać moreli, w zależności od tego jak bardzo czuć ich smak po wymieszaniu składników). Wszystko wymieszać.
Przygotować pucharki lub szklanki. Na dno dać pokruszone biszkopty, na to masę, i tak na przemian, w zależności od tego jak wysokie lub szerokie są pucharki.
Na wierzch ułożyć kawałek moreli i wstawić pucharki do lodówki, aby masa stężała. Galaretkę także wstawić do lodówki, ale trzeba pilnować aby nie była zbyt gęsta.
Na koniec galaretkę walc do pucharków i wstawić ponownie do lodówki. Gdy galaretka stężeje pucharki są gotowe.
Można dać na wierzch bitą śmietanę przed podaniem.