Przepis: Ciasteczka nadziewane
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 dni
Jak przygotowaćCiasteczka nadziewane ?
Do ciasta:
smalec, sól, mąka, śmietana, masło i 2 żółtka z tych składników zagnieść ciast a następnie gdy ciasto ładnie się połączy zawinąć w folię i wstawić do lodówki na 2-3 godzinki. Po upływie czasu wyjąć ciasto z lodówki i rozwałkować duży placek o grubości 5mm i wykrajać szklanką kółka a następnie kłaść na te kółka ciasta po trochę (1/2łyżeczki)galaretki i złożyć na pół i skleić brzegi następnie posmarować żółtkiem wymieszanym z mlekiem i kłaść na blachę wyłożoną papierem pergaminowym tak aby się nie dotykały i piec w temp. 200 stopni c przez 10-15minut. Gdy ciasteczka zostaną wyjęte z piekarnika posypujemy cukrem pudrem.